Nemesitett szelídgesztenye

Rendelhető (szállítás ültetési időben)

Termése igen nagy méretű, bő terméshozamú. Keresztezéssel előállított hibrid, betegségekkel, kéregrákkal szemben rezisztens. Már a 2.-3. évben terem! Korán, szeptember elejétől érik. Vékony héja könnyen hámozható, gyümölcse jól tárolható. A modern konyhában sokrétűen felhasználják, kitűnő édességek készíthetők belőle.

Cikkszám: 42988

Latin név: Castanea crenata x sativa 'Bouche de Betizac'

Csomag tartalma: 1 db

11 690,- Ft / csomag

Ültetési idő: Január eleje - December közepe

  • Napfény
  • 2500
Ültetése
Bármikor ültethető, ha ültetéskor odafigyelünk és egybe marad a földje. A savanyú talajt szereti ( 5,6 – 6,6 pH, 7 alatt már jó ), a meszeset nem. Ha a környékben van szelídgesztenyefa, akkor valószínűleg az ültetendő csemetének is jó lesz a hely, környék. Nyáron lényeges, hogy ne essen szét a konténer, ezért nedvesen kell tartani, csak közvetlenül ültetés előtt kell hagyni, hogy kicsit kiszáradjon. Ültetéskor a
fóliát/cserepet el kell távolítani. Ezt óvatosan végezzük, hogy a gyökerekben ne tegyünk kárt!
Lényeges, hogy ültetés után a hajszálgyökerek mellett ne maradjon levegő, ezért a konténer körül a földet körbe be kell döngölni és át kell itatni vízzel (beiszapolás). Az a jó, ha porhanyós, nem nagy
rögös földet teszünk a gyökerek mellé. Meghálálja a műtrágyát, érett szerves-trágyát, ezeket a gödör aljába kell tenni, erre kerül 10 cm-es földréteg, hogy a gyökér ne érintkezzen közvetlenül a trágyával. Friss trágyát nem szabad használni!
Ápolása
2 éves koráig a locsolás nagyon fontos! Nem kell, hogy vízben álljon, mert azt nem szereti, de a nyári szárazságot megsínyli, akár el is száradhat. Vigyázzunk a fás részek kérgének épségére, mert a sebeken keresztül gombabetegség fertőzhet.