Februári feladatok

A kerti tavat fagymentesíteni

Ügyeljen arra, hogy egy kis lyukat vágjon a kerti tavon, hogy a benne élő állatok elég levegőhöz jussanak. Ne felejtse el őket meg is etetni.

Faültetés

Amennyiben nem fagyott a talaj, úgy elkezdheti beültetni a dísz- és gyümölcsfákat. Ezzel már most elindul a fák fejlődése. Egy rövid ideig tartó fagy nem károsítja a fákat.

Gyomlálás

Ha nincs túl fagyott a föld, lazítsa kicsit át a talajt és húzza ki a gyomokat. Amennyiben melegebb lesz, úgy nem tud rámenni, beleragadhat a sárba.

Útszórósó mellőzése

Az útszórósó és más jégolvasztószerek bár elolvasztják a jeget, de sem a növényeknek sem az állatoknak, de még a talajvíznek sem tesznek jót. Ugyanúgy az autókat, a házfalakat is tönkreteszi a só. A növénynek akadályozza a táplálékfelvételt ezért a betegségekre fogékonyak lesznek. Legjobb, ha finom kavicsot, homokot, forgácsot vagy környezetbarát útszórót használ. Ragadjon nyugodtan seprűt, lapátot.

Egyéb jótanácsok

Február végén nyílnak a szikla- és hangakertben az első virágok, mint pl. a téltemető.
Gondoskodjunk arról, hogy ezek a növények kibújhassanak a napra, a ráhullott lombot és gallyakat távolítsuk el róla.
Ha a talaj már fagymentes, februárban még ültethetünk tulipánhagymát. Ültetésnél vigyázzunk arra, hogy a hagymák ilyenkor már duzzadtak és ültetés során a friss hajtásai ne sérüljenek.
Fagymentes időben már elkezdhetjük ültetni a gyümölcsfákat, cserjéket, rózsákat.
Amint a földre rá lehet menni de már nincs fagy a veteményezést is el lehet kezdeni