Zempléni kökény
A növények természetüknél fogva változékonyak mivel nem ipari termékek, a biológiai egyedek között eltérések vannak. Kérjük vegye figyelembe, hogy a bemutatott képek egy kiragadott egyedet ábrázolnak példaképpen. Alakban, színben, méretben,kinézetben minden egyed bizonyos mértékig eltér egymástól. A növény minőségét ez nem befolyásolja.

Zempléni kökény

Prunus spinosa 'Zempléni' - Cikkszám 4482517
Csomag tartalma: 1 db
A jövő gyümölcse! Sok éves nemesítő munkával szelektált, kiváló tulajdonságú kökényfajta. A betegségekkel szemben ellenálló, biotermesztésre is alkalmas. Kisebb szilvafa méretű, törzses nevelésre alkalmas. Gyümölcse 22-23 mm nagyságú, magas cukor tartalma miatt nyersen is fogyasztható. Szeptember második felében érik. Öntermékeny, tüskementes. Kiválóan alkalmas lekvár, szörp, pálinka, sőt, instant tea készítésére is. A termés magas antioxidáns tartalmú, a növény minden részéből gyógyhatású termék készíthető. Szállítási méret: 120-150 cm
5990 Ft / csomag

Árak ÁFÁ-val (bruttó) plusz szállítási költség

Termőhely félárnyékos, napfényes
Ültetési távolság (cm) 300
Gyümölcs érés kezdete szeptember közepe
Kifejlett magasság 250-300 cm
Jó vízáteresztő, átlagos kerti talaj a megfelelő számára. Közepes vízigényű. Fája középerős növekedésű, hajtásrendszere nem tövises.
Vásárlóink még ezt is vették ehhez a termékhez
Korábban megtekintve