Nemesitett szelídgesztenye
Nemesitett szelídgesztenye
Nemesitett szelídgesztenye
Nemesitett szelídgesztenye
A növények természetüknél fogva változékonyak mivel nem ipari termékek, a biológiai egyedek között eltérések vannak. Kérjük vegye figyelembe, hogy a bemutatott képek egy kiragadott egyedet ábrázolnak példaképpen. Alakban, színben, méretben,kinézetben minden egyed bizonyos mértékig eltér egymástól. A növény minőségét ez nem befolyásolja.

Nemesitett szelídgesztenye

Castanea crenata x sativa 'Bouche de Betizac' - Cikkszám 4429880
Csomag tartalma: 1 db
Termése igen nagy méretű, bő terméshozamú. Keresztezéssel előállított hibrid, betegségekkel, kéregrákkal szemben rezisztens. Már a 2.-3. évben terem! Korán, szeptember elejétől érik. Vékony héja könnyen hámozható, gyümölcse jól tárolható. A modern konyhában sokrétűen felhasználják, kitűnő édességek készíthetők belőle. Öntermékeny.
24990 Ft / csomag

Árak ÁFÁ-val (bruttó) plusz szállítási költség

Virágzási idő június, július
Termőhely félárnyékos, napfényes
Fagytűrés fagytűrő
Ültetési távolság (cm) 500
Gyümölcs érés kezdete október eleje
Konténeres igen
Kifejlett magasság 500-1000 cm
Bármikor ültethető, ha ültetéskor odafigyelünk és egybe marad a földje. A savanyú talajt szereti ( 5,6 – 6,6 pH, 7 alatt már jó ), a meszeset nem. Ha a környékben van szelídgesztenyefa, akkor valószínűleg az ültetendő csemetének is jó lesz a hely, környék. Nyáron lényeges, hogy ne essen szét a konténer, ezért nedvesen kell tartani, csak közvetlenül ültetés előtt kell hagyni, hogy kicsit kiszáradjon. Ültetéskor a fóliát/cserepet el kell távolítani. Ezt óvatosan végezzük, hogy a gyökerekben ne tegyünk kárt! Lényeges, hogy ültetés után a hajszálgyökerek mellett ne maradjon levegő, ezért a konténer körül a földet körbe be kell döngölni és át kell itatni vízzel (beiszapolás). Az a jó, ha porhanyós, nem nagy rögös földet teszünk a gyökerek mellé. Meghálálja a műtrágyát, érett szerves-trágyát, ezeket a gödör aljába kell tenni, erre kerül 10 cm-es földréteg, hogy a gyökér ne érintkezzen közvetlenül a trágyával. Friss trágyát nem szabad használni! Ápolása 2 éves koráig a locsolás nagyon fontos! Nem kell, hogy vízben álljon, mert azt nem szereti, de a nyári szárazságot megsínyli, akár el is száradhat. Vigyázzunk a fás részek kérgének épségére, mert a sebeken keresztül gombabetegség fertőzhet.
Vásárlóink még ezt is vették ehhez a termékhez
Korábban megtekintve