Golgotavirág
Golgotavirág
Golgotavirág
     
A növények természetüknél fogva változékonyak mivel nem ipari termékek, a biológiai egyedek között eltérések vannak. Kérjük vegye figyelembe, hogy a bemutatott képek egy kiragadott egyedet ábrázolnak példaképpen. Alakban, színben, méretben,kinézetben minden egyed bizonyos mértékig eltér egymástól. A növény minőségét ez nem befolyásolja.

Golgotavirág

Passiflora coerulea - Cikkszám 4435098
Csomag tartalma: 1 db
Különleges, látványos virágú kúszónövény ehető, édes-savanykás gyümölcsökkel. -10 fokig fagyálló növény, téli takarással akár a kertbe is ültethető. Minden évben újra hajt. Ha a takarást nem tudjuk megoldani fagymentes helyen teleltessük. A napos helyet kedveli. Szállítási méret kb. 50 cm.
11990 Ft / csomag

Árak ÁFÁ-val (bruttó) plusz szállítási költség

Virágzási idő június, július, augusztus, szeptember
Termőhely napfényes
Fagytűrés mérsékelten fagytűrő
Gyümölcs érés kezdete szeptember eleje
Jellemző szín (virág színe) kék (lila)
Konténeres igen
Kifejlett magasság 300-400 cm
Karakteres virágú, erőteljes növekedésű évelő kúszócserje. Őshazájában, Brazíliában és Mexikóban akár 80 m-re is megnőhet, Érdekes formájú virágának szimbolikája Krisztus szenvedéseire emlékeztette őt, s innen a növény, ill. a termésének - passió gyümölcs - elnevezése. A kék színű változata a legelterjedtebb. A golgotavirág fás szárú örökzöld kúszónövény, amely kacsokkal kapaszkodik, s nyáron és ősszel hozza nagyméretű virágait, amelyeknek közepén rojtos koronává alakult mellékpárta alakult ki. Sötétzöld levelei háromkaréjúak, tojásdad vagy lándzsa alakúak, állásuk szórt. Termése gömbölyű vagy tojásdad alakú toktermés, piros, narancssárga vagy sárga színű, amely lédús és ehető. A löszös, laza, tőzeges vagy jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag és mésztartalmú talajt kedveli. Bőségesen öntözzük, 2-3 naponta. Nem bírja a szárazságot. Fényigénye közepes, a direkt napfényt vagy a félárnyékot kedveli. Hőigénye közepes. Fagyérzékeny. Nyáron félárnyékos szellős helyet igényel, a tűző naptól védeni kell. A laza, jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag meszes talajt kedveli. Nem bírja a szárazságot. Teleltetése 5-10 fokon történjék, kevés öntözéssel, de ügyelve arra, hogy a növény földlabdája ne száradjon ki. Tavasszal érdemes visszavágni. Jó, ha tudjuk, hogy a túlzott trágyázás nagyobb zöldtömeget-növekedést okoz, a virágképzés hátrányára.
Vásárlóink még ezt is vették ehhez a termékhez
Korábban megtekintve