Fruca oszlopos szilvafa
Fruca oszlopos szilvafa
   
A növények természetüknél fogva változékonyak mivel nem ipari termékek, a biológiai egyedek között eltérések vannak. Kérjük vegye figyelembe, hogy a bemutatott képek egy kiragadott egyedet ábrázolnak példaképpen. Alakban, színben, méretben,kinézetben minden egyed bizonyos mértékig eltér egymástól. A növény minőségét ez nem befolyásolja.

Fruca oszlopos szilvafa

Prunus dom. 'Fruca' - Cikkszám 4426847
Csomag tartalma: 1 db
Középérésű, nagyszemű szilvafajta. Augusztus végén, 2 héttel az Imperial előtt érik. Húsa sárga színű, leveses, kiváló aromával. Magva­váló, hamar termőre fordul. Öntermékeny.
15590 Ft / csomag

Árak ÁFÁ-val (bruttó) plusz szállítási költség

Termőhely félárnyékos, napfényes
Fagytűrés fagytűrő
Ültetési távolság (cm) 60
Gyümölcs érés kezdete augusztus közepe
Konténeres igen
Kifejlett magasság 200-250 cm
Vízigényes növény, talaj minőségében nem válogatós, savanyú és meszes talajon is jól érzi magát. Metszeni kel az első években csak úgy lesz oszlopos. Oszlopos fák metszése: Ha a fa csúcsa le van vágva, akkor a következő tavasszal a visszavágás alatt található rügyekből hagyunk egyet. Ezt követően nyáron egy karóhoz vagy stabil bambuszrúdhoz kötözhetjük. Amennyiben, még ugyanebben az évben többet nő, mint 50 cm, ismét vágjuk vissza. Ezután minden kora nyáron a visszavágás alatt tavasszal nőtt hajtásokat 20-40 cm re vágjuk vissza. Nem kell a hajtásokat sem számolni, sem pedig irányukat figyelni, szemmérték szerint metsszük.
Vásárlóink még ezt is vették ehhez a termékhez
Korábban megtekintve