Pepino-Gold (2)
Pepino-Gold (2)
   
A növények természetüknél fogva változékonyak mivel nem ipari termékek, a biológiai egyedek között eltérések vannak. Kérjük vegye figyelembe, hogy a bemutatott képek egy kiragadott egyedet ábrázolnak példaképpen. Alakban, színben, méretben,kinézetben minden egyed bizonyos mértékig eltér egymástól. A növény minőségét ez nem befolyásolja.

Pepino-Gold (2)

Solanum muricatum Pepino-Gold - Cikkszám 6621970
Csomag tartalma: 2 db
Gyorsan növő, lecsüngő ágú növény. Nyáron sok szép termést hoz. Teljes érésben termése ehető, íze sárgadinnyére hasonlít.A pepino legfeljebb 1 m magas félcserje. Szárai erőtlenek, gyakran heverők. Változékony levelei szórt állásúak, többnyire tagolatlanok, tojásdadok, lándzsásak vagy szárnyaltak, 3-7 levélkéjűek és nagyon változó nagyságúak. Virágai levélhónalji csomókban fejlődnek. Az 5, hegyes cimpájú, ibolya- vagy kék színű pártacső legfeljebb 2,5 cm széles. Termése: tojás alakú, gömbölyű vagy elliptikus bogyó (10-15 x 8-10 cm). Vékony héja sárga, ritkán zöldes vagy kék alapszínű, és vörösesbarna foltok vagy sávok tarkítják. A világossárga, lágy, nagyon bő levű, édes terméshús dinnye- vagy körteízű. A központi termésüregben nagyszámú lapos-gömbölyded, bézs színű, mintegy 3 mm nagyságú mag található; sok fajta magvatlan. Felhasználása: a bogyót többnyire héj nélkül, nyersen, gyümölcsként fogyasztják, olykor megfőzve zöldségként készítik el, vagy lekvárnak dolgozzák fel. Elterjedése: a kolumbiai Andok magas fekvésű területein honos, főként Latin-Amerika hegyvidékein és Új-Zélandon termesztik, fokozódó mértékben Kelet-Afrikában, Kelet-Ázsiában és Ausztráliában, valamint a Kanári-szigeteken és a Földközi-tenger térségében is ültetik. Az érett, nyomásra érzékeny termések betakarítása kiültetés után mintegy 5 hónap múlva kezdődik. Több mint 2 évig teremhet a tő.
3890 Ft / csomag

Árak ÁFÁ-val (bruttó) plusz szállítási költség

Kiszállítás: Március közepe - Július vége

Rendeléseket már most is elfogadjuk!

Virágzási idő június, július, augusztus, szeptember
Termőhely félárnyékos, napfényes
Ültetési idő Március közepe - Július vége
Kifejlett magasság 100 cm
Könnyű, laza szerkezetű, tápláló, folyamatosan nedves talajt igényel. Bő termés akkor érhető el, ha a növényt 40 l térfogatú edényben tartjuk, mely fekete fóliával van lefedve (évente kb. 40–45 termést takaríthatunk be).
Vásárlóink még ezt is vették ehhez a termékhez
Korábban megtekintve