TopTaste szilva
A növények természetüknél fogva változékonyak mivel nem ipari termékek, a biológiai egyedek között eltérések vannak. Kérjük vegye figyelembe, hogy a bemutatott képek egy kiragadott egyedet ábrázolnak példaképpen. Alakban, színben, méretben,kinézetben minden egyed bizonyos mértékig eltér egymástól. A növény minőségét ez nem befolyásolja.

TopTaste szilva

Prunus domestika 'TopTaste' - Cikkszám 4482624
Csomag tartalma: 1 db
A világ legjobb ízű szilvafajtái közé tartozik! Rendkívül édes, kellemes, fűszeres ízű. Nagy méretű, sötétkék gyümölcse augusztus- szeptemberben érik. A szüreti időszak elnyújtható, mert sokáig a fán marad, nem potyog. Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem. A gombás betegségekre kevéssé érzékeny, ezért kedvelt a biotermesztők körében. Öntermékeny.
6150 Ft / csomag

Árak ÁFÁ-val (bruttó) plusz szállítási költség

Termőhely félárnyékos, napfényes
Ültetési távolság (cm) 300-400
Gyümölcs érés kezdete augusztus vége
Kifejlett magasság 300-400 cm
Ajánlott koronaforma: Szabadorsó Érési idő: szeptember eleje, elhúzódó Metszés: a törzsmagasság a koronás oltványoknál adott, suhángoknál mi határozzuk meg. Ha váza-koronaformát akarunk kialakítani, kézi szedéshez megfelel a 60 cm-es törzsmagasság. A csemeték a 4.-5. évben fordulnak termőre. Addigra kell a koronaformát kialakítani (alakító metszés). Az erősebb felesleges hajtásokat, vízhajtásokat július és augusztus hónapokban távolítsuk el (ritkító metszés). A gyökérsarjakat képző szilvafajták sarjait oly módon távolítsuk el, hogy a feltárt sarjakat a gyökérről letépjük.
Vásárlóink még ezt is vették ehhez a termékhez
Korábban megtekintve