Leyland ciprus (3)
A növények természetüknél fogva változékonyak mivel nem ipari termékek, a biológiai egyedek között eltérések vannak. Kérjük vegye figyelembe, hogy a bemutatott képek egy kiragadott egyedet ábrázolnak példaképpen. Alakban, színben, méretben,kinézetben minden egyed bizonyos mértékig eltér egymástól. A növény minőségét ez nem befolyásolja.

Leyland ciprus (3)

Cupressocyparis leylandii - Cikkszám 3350858
Csomag tartalma: 3 db
Széles kúp alakú gyors növekedésű, ellenálló fa. Angliában elsősorban sövények létesítésére használják. A kiültetett növények gyorsan nőnek és teljesen télállóak. Teljes napon érzi magát legjobban, de tolerálja a félárnyékos fekvést is. A leyland ciprus bármilyen talajban jól fejlődik, bírja a szárazságot de a nedvesebb talajokat meghálálja a még gyorsabb növekedéssel. 65-90 cm-t is nőhet évente. Nyírás nélkül 20 éves korában magassága 15 méter, szélessége 4,5 méter, - szabályos kúp alakú koronát nevel. Legnagyobb magassága maximum 30 méter. Levelei mélyzöld színűek. Jól tűri a rendszeres visszametsést, ezért még alacsonyabb sövényként is nevelhető (1-1,5 méter - alsó kép). Sövényként ültetve tőtávolsága 70-120 cm. Nyírását kora tavasszal márciusban végezzük A növényeken semmiféle kártevő vagy kórokozó károsítását nem észlelték eddig. A magasabb (2-3 méteres) sövény szélessége: 1,5 - 2 méter.Erős, konténeres növény.Szállítási méret: 30-40 cm.
5100 Ft / csomag

Árak ÁFÁ-val (bruttó) plusz szállítási költség

Termőhely napfényes
Fagytűrés fagytűrő
Ültetési távolság (cm) 80-100
Jellemző szín (virág színe) zöld
Kifejlett magasság 300-1000 cm
Örökzöld igen
Talajban nem válogat, szárazságra nem érzékeny. Extra gyors növekedésű, évente akár 70-80 cm-t is nőhet. Fiatal korában ágvégei visszafagyhatnak.
Vásárlóink még ezt is vették ehhez a termékhez
Korábban megtekintve