Olajfa, kis méret: Az olajfa örökzöld, a bogyójából préselt olívaolaj kívül, belül jótékony hatású. Maga a fa lassan, de kitartóan növekszik és akár 1000 évig is élhet. A felnőtt olajfa nagyon strapabíró, nem kíván különösebb gondoskodást, a kimondottan száraz, sziklás helyeket is jól tűri.

Cikkszám: 60079

Latin név: Olea europaea

Csomag tartalma: 1 db

4 990,- Ft / csomag

Az olajfát kiültetheti a kertjébe, vagy dézsás növényként nevelheti. Ha hűvös, északi területen él, azt ajánljuk, hogy dézsába ültesse az olajfát és télen fagymentes helyen teleltesse. Főleg a fiatalabb példányok érzékenyebbek a fagyra.
Nyáron kihelyezheti a fát közvetlen napsugárzásra. Ez a fa egy igazi napimádó. Ha meleg helyen, déli éghajlati övben él, és kiültette az olajfát a kertbe, nagyon ritkán kell őt öntözni. Gyakran hatékonyabb a természetes eső, mert így a gyökerek mélyebbre hatolnak, ahol magasabb a talaj nedvességtartama. Kerülni kell a pangó vizet.Az olajfa a homokos talajt kedveli függetlenül attól, hogy a kertbe ültette, vagy dézsában neveli. Minél délebbre él, annál nagyobb a lehetősége, hogy az olajfa termést is hoz. A legtöbb olajfa képes az önporzásra.