Golgotavirág

Rendelhető (szállítás ültetési időben)

Különleges, látványos virágú kúszónövény ehető, édes-savanykás gyümölcsökkel. -10 fokig fagyálló növény, téli takarással akár a kertbe is ültethető. Minden évben újra hajt. Ha a takarást nem tudjuk megoldani fagymentes helyen teleltessük. A napos helyet kedveli. Szállítási méret kb. 50 cm.

Cikkszám: 43509

Latin név: Passiflora coerulea

Csomag tartalma: 1 db

6 350,- Ft / csomag

Ültetési idő: Március eleje - December közepe

  • Napfény
  • 800
Karakteres virágú, erőteljes növekedésű évelő kúszócserje. Őshazájában, Brazíliában és Mexikóban akár 80 m-re is megnőhet, Érdekes formájú virágának szimbolikája Krisztus szenvedéseire emlékeztette őt,
s innen a növény, ill. a termésének - passió gyümölcs - elnevezése. A kék színű változata a legelterjedtebb. A golgotavirág fás szárú örökzöld kúszónövény, amely kacsokkal kapaszkodik, s nyáron és ősszel hozza nagyméretű virágait, amelyeknek közepén rojtos koronává alakult mellékpárta alakult ki. Sötétzöld levelei háromkaréjúak, tojásdad vagy lándzsa alakúak, állásuk szórt. Termése gömbölyű vagy tojásdad alakú toktermés, piros, narancssárga vagy sárga színű, amely lédús és ehető.
A löszös, laza, tőzeges vagy jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag és mésztartalmú talajt kedveli. Bőségesen öntözzük, 2-3 naponta. Nem bírja a szárazságot. Fényigénye közepes, a direkt napfényt vagy a félárnyékot kedveli. Hőigénye közepes. Fagyérzékeny.
Nyáron félárnyékos szellős helyet igényel, a tűző naptól védeni kell. A laza, jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag meszes talajt kedveli. Nem bírja a szárazságot. Teleltetése 5-10 fokon történjék, kevés öntözéssel, de ügyelve arra, hogy a növény földlabdája ne száradjon ki. Tavasszal érdemes visszavágni. Jó, ha tudjuk, hogy a túlzott trágyázás nagyobb zöldtömeget-növekedést okoz, a virágképzés hátrányára.